Locaties, organisaties en plaatsen

Er zijn zo’n 17.000 locaties in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) geregistreerd waar een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang is gevestigd, die geëxploiteerd worden door ongeveer 2.800 verschillende houders. Deze vallen dan onder zo’n 340 gemeentes, die weer verdeeld zijn in ruim 1.700 plaatsen en zo’n 3.000 postcode gebieden met een kinderopvanglocatie.

Op Kinderopvang-Wijzer tref je informatie aan over al deze verschillende registraties. Je kan dus zoeken naar locaties in jouw woonplaats, jouw (4-cijferig) postcodegebied, jouw gemeente of via de naam van de houder of locatie.

Ook is het mogelijk om op zoek te gaan via de kinderopvangkaart. Via de kaart van Nederland (of één van de provincies of plaatsen) kan je dan ook op zoek naar locaties.

Basisscholen

Ook is het mogelijk om op zoek te gaan naar adres- en contactgegevens van een basisschool bij jouw in de buurt. De gegevens van zo’n 6.100 locaties basisonderwijs zijn opgenomen op de site. Ook zijn deze te vinden via de scholenkaart.

Tags

Bij de pagina’s tref je ook handige tags aan om verder te zoeken, bijvoorbeeld bij een locatie tref je tags aan met de houder, het postcode gebied, de gemeente en veel meer. Je kan dus hiermee makkelijk zoeken binnen alle gegevens.

Natuurlijk kan je ook gewoon een zoekopdracht ingeven via het zoekformulier.