FAQ

Hieronder tref je de FAQ (veel gestelde vragen) aan van Kinderopvang-Wijzer.nl

 1. Waar is de informatie op deze website van afkomstig?

  De data op deze website is afkomstig van openbare bronnen, zoals LRK en CBS. Kinderopvang-Wijzer.nl verwerkt en combineert deze.

 2. Hoe actueel is de data?

  Bijna dagelijks vinden mutaties plaats bij o.a. het LRK, wij proberen deze maandelijks bij te werken in de database. Bij de artikelen staat opgenomen wanneer een bericht voor het laatst is bijgewerkt. Voor registraties in het LRK betekend dat op die datum de locatie/organisatie stond ingeschreven. Is een bericht over een locatie al geruime tijd (meerdere maanden) niet bijgewerkt kan het dus betekenen dat locatie niet meer is ingeschreven in het LRK.

 3. Hoe kan ik informatie op deze website opzoeken?

  Dat kan op vele manieren. Je kan gericht zoeken via het zoekformulier (bijvoorbeeld op de plaatsnaam of 4-cijferige postcode) . Ook is het mogelijk gebruik te maken van de zoekwoorden (of tags), welke bij ieder bericht staan opgenomen. Zo kan bij locaties zoeken op postcode (4 cijfer getal), de plaats, de organisatie en/of KVK nummer (8 cijfers).

 4. Hoe kan ik de gegevens van mijn locatie / organisatie aanpassen?

  Geef dan een wijziging door aan het LRK. De gegevens zijn afkomstig van het LRK, dus dan staan ze niet correct verwerkt in het LRK. Na wijziging in het LRK zullen deze op deze website bijgewerkt worden.

 5. Kan ik een recensie of review plaatsen over een kinderopvanglocatie of organisatie?

  Nee, dat is niet mogelijk. Voor de reden verwijzen wij je graag naar dit artikel.

 6. Waarom staan er bij de organisaties alleen BV’s en Stichtingen?

  Er zijn o.a. 2900 houders waarvan ruim de helft een BV of stichting is. Er zijn ook heel veel kleine organisaties actief in vorm van eenmanszaak of VOF die een locatie aan huis exploiteren. Vanuit privacy overwegingen hebben wij niet de gegevens van deze organisaties opgenomen, wel natuurlijk van de locatie.

 7. Staan er ook gastouders op Kinderopvang-Wijzer.nl?

  Nee, onze specialisatie zijn de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. Opname van gastouders zou betekenen dat er circa 22.500 adressen bij komen, hierdoor zou het moeilijker zijn de kwaliteit van de data en de overzichtelijkheid te bewaren.

De gegegevens in dit artikel zijn voor het laatst bijgewerkt en gecontroleerd op 25 augustus 2021