Bright Horizons is een buitenlandse investeerder en actief in de kinderopvang. Private equity en buitenlandse investeerders zijn veelgehoorde termen tegenwoordig in de politiek als het gaat over kinderopvang. Hoe groot zijn de belangen? Wie zijn het? Onderstaand tref je informatie aan over één van die buitenlandse investeerders : Bright Horizons.

Bright Horizons

Bright Horizons is opgericht en een in de Verenigde Staten gevestigde aanbieder van kinderopvang en is de grootste aanbieder van door de werkgever gesponsorde kinderopvang. Het biedt ook ouderenzorg, beheer van collegegeldprogramma’s, onderwijsadvies en terugbetalingsprogramma’s voor studieleningen. Het bedrijf is beursgenoteerd.

Sinds 2011 is Kindergarden onderdeel van Bright Horizons, een van de grootste kinderopvangorganisaties ter wereld.

Het aantal kindplaatsen is circa 7.150 over circa 105 locaties (situatie februari 2023)

Labels :

  • Kindergarden

Website : https://www.brighthorizons.com/

Welke vennootschappen horen bij deze organisaties?

Onderstaand overzichten van de vennootschappen die bij deze organisatie horen.

Bright Horizons

KDV LocatiesKDV Kindpl.BSO locatiesBSO Kindpl.Tot. LocatiesTot. Kindpl.
Kindergarden Nederland B.V.705.353351.8041057.157
Situatie februari 2023

Wat zijn de “weetjes” over private equity en buitenlandse investeerders?

Er wordt veel gesuggereerd over de kinderopvangorganisaties die behoren tot de private equity / buitenlandse investeerders. Wat weten we wel of niet?

  • Zijn deze organisaties winstgevender dan de overige organisaties? Hier is geen documentatie over.
  • Bieden deze organisaties betere/slechtere kwaliteit dan de overige organisaties? Hier is geen documentatie over. Voor verkoopredenen kan een organisatie beter een goede kwaliteit / reputatie hebben dan een slechte.
  • Zijn deze organisaties duurder dan de overige organisaties? Hier is geen documentatie over. Meestal zullen deze wel eerder bovenaan de markt zitten qua tarief dan onderaan. Maar dan kan ook van maatschappelijke kinderopvangorganisaties gelden.
  • Om hoeveel bedrijven gaat het ? Het zijn circa 69 verschillende vennootschappen van de 2.904 verschillende rechtspersonen (eind oktober 2022) oftewel 2,38 % van het totaal.
  • Het aandeel van private equity en buitenlandse investeerders in het totaal aantal kindplaatsen is respectievelijk circa 8,9 % en 3,8 %. Voor meer informatie zie : Private equity in de kinderopvang.

Disclaimer : bovenstaande informatie is afkomstig uit openbare informatie, zoals LRK, websites en publicaties. Hoewel deze publicatie met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, aanvaarden wij geen aansprakelijkheid met betrekking tot de gegeven informatie of de volledigheid.

De gegegevens in dit artikel zijn voor het laatst bijgewerkt en gecontroleerd op 5 maart 2023