Hoe ziet de situatie in de kinderopvang in de gemeente Voorne aan Zee (provincie Zuid-Holland) er eind april 2024 uit, en hoe verschilt dit van het landelijke gemiddelde? Je krijgt de antwoorden op deze pagina.

Met 37 kinderopvang-locaties met in totaal 1794 kindplaatsen heeft de gemeente Voorne aan Zee 0.27% van het totaal kindplaatsen die in het LRK zijn opgenomen.

De verantwoordelijke GGD voor deze gemeente is : GGD Rotterdam-Rijnmond.

Kinderen 0 tot 4 jaar

In de gemeente Voorne aan Zee valt 3.53% van de inwoners in de leeftijdsgroep van 0 tot 4 jaar. Dat is een lager % dan het landelijk gemiddelde. Voor deze leeftijdsgroep zijn er 19 kinderdagverblijf locaties met 712 kindplaatsen beschikbaar. Dat is 0.22% van het totaal aantal KDV-kindplaatsen in Nederland.

Het aantal beschikbare kindplaatsen bij het kinderdagverblijf is 27.26% *) ten opzichte van het aantal kinderen van 0 tot 4 jaar in deze gemeente. Dit % ligt lager dan het landelijk gemiddelde.

Van de 19 kinderdagverblijf locaties zijn 9 geregistreerd als een VE-locatie (Voorschoolse Educatie). Dit aandeel is 47.37%, dit ligt lager dan het landelijk gemiddelde.

Kinderen 4 tot 13 jaar

In de gemeente Voorne aan Zee valt 8.68% van de inwoners in de leeftijdsgroep van 4 tot 13 jaar. Dat is een lager % dan het landelijk gemiddelde. Voor deze leeftijdsgroep zijn er 18 buitenschoolse opvang locaties met 1082 kindplaatsen beschikbaar. Dat is 0.31% van het totaal aantal BSO-kindplaatsen in Nederland.

Het aantal beschikbare kindplaatsen bij de buitenschoolse opvang is 16.86% *) ten opzichte van het aantal kinderen van 4 tot 13 jaar in deze gemeente. Dit % ligt lager dan het landelijk gemiddelde.

*) Dit percentage geeft aan hoeveel kindplaatsen er zijn ten opzichte van het aantal kinderen, bij een % van 60, zijn er dus 60 kindplaatsen per 100 kinderen.

Gemiddelde afstand

De gemiddelde afstand van alle inwoners in deze gemeente tot dichtstbijzijnde locatie kinderopvang is 0.0 kilometer voor een kinderdagverblijf,  0.0 kilometer voor een buitenschoolse opvang en 0.0 kilometer tot een basisschool. De afstanden in deze gemeente liggen

  • Kinderdagverblijf: deze liggen Geen gegevens dan gemiddeld in Nederland.
  • Buitenschoolse opvang: deze liggen Geen gegevens dan gemiddeld in Nederland.
  • Basisschool: deze liggen Geen gegevens dan gemiddeld in Nederland.

Voor de inwoners van Voorne aan Zee zijn er gemiddeld

Binnen 1 km : 0.0 kinderdagverblijf (KDV) locaties
Binnen 3 km : 0.0 kinderdagverblijf (KDV) locaties
Binnen 5 km : 0.0 kinderdagverblijf (KDV) locaties

Binnen 1 km : 0.0 buitenschoolse opvang (BSO) locaties
Binnen 3 km : 0.0 buitenschoolse opvang (BSO) locaties
Binnen 5 km : 0.0 buitenschoolse opvang (BSO) locaties

Binnen 1 km : 0.0 basisschool locaties
Binnen 3 km : 0.0 basisschool locaties
Binnen 5 km : 0.0 basisschool locaties

Zoek alle vermeldingen en locaties KDV en BSO :

Je kan locaties zoeken op Voorne aan Zee, de provincie Zuid-Holland, advies om te zoeken op de postcode (type je 4-cijferige postcode in het zoekvak).

Het is ook mogelijk om via de Kinderopvangkaart op zoek te gaan naar een locatie bij jou in de buurt of via de Scholenkaart naar een basisschool.

Indien je kind gebruik maakt van één van deze KDV of BSO kindplaatsen is het mogelijk dat je recht hebt op kinderopvangtoeslag (als je voldoet aan de voorwaarden van de Belastingdienst).

Kinderopvang-Wijzer.nl helpt je graag wegwijs te worden in kinderopvangland.

De gegegevens in dit artikel zijn voor het laatst bijgewerkt en gecontroleerd op 27 april 2024