Meningen – mannen in de kinderopvang

Hoe wordt er gedacht over mannen in de kinderopvang? Is het belangrijk dat er mannen werkzaam zijn in de kinderopvang? En maakt het dan uit bij welke vorm van kinderopvang dit is?

De beste manier om hier achter te komen is natuurlijk hierover vragen te stellen of stellingen te plaatsen waarop men een mening kan geven. Het kan helpen bij het vormen van inzichten, het begrijpen van standpunten en het bevorderen van discussies over belangrijke kwesties, of het kan gewoon leuk en informatief zijn. Het geeft in ieder geval een beeld. Het is natuurlijk wel zo dat meningen op stellingen slechts een momentopname zijn en niet altijd een volledig beeld geven van de complexiteit van een onderwerp.

Kinderopvang-Wijzer helpt om je wegwijs te worden in kinderopvangland en heeft over meerdere onderwerpen een themapagina. Onderstaand een overzicht van meningen en stellingen over het onderwerp “mannen in de kinderopvang” .

Themapagina’s:

Deel jij ook je mening?

Stelling : het is goed voor de ontwikkeling van de kinderen als er meer mannen werkzaam zijn in de kinderopvang.
Stelling : de naam "Dag van de LEIDSTER" kan anno 2023 echt niet meer. Het is manonvriendelijk, ouderwets en functiebenaming is ruim 15 jaar geleden gewijzigd.
Stelling : Als (vrouwelijk) pedagogisch medewerker heb ik geen bezwaar tegen een mannelijke PM op een babygroep (0-2 jaar) .
Stelling : Als (vrouwelijk) pedagogisch medewerker heb ik geen bezwaar tegen een mannelijke PM op een peutergroep (2-4 jaar) .
Stelling : de naam "Dag van de LEIDSTER" kan anno 2023 echt niet meer. Het is manonvriendelijk, ouderwets en functiebenaming is ruim 15 jaar geleden gewijzigd.
Waar gaat jou voorkeur naar uit :
Stelling : Als ouder heb ik geen bezwaar tegen een mannelijke pedagogisch medewerker op de babygroep (0 tot 2 jaar) van mijn kind.
Stelling : Als ouder heb ik geen bezwaar tegen een mannelijke pedagogisch medewerker op de peutergroep (2 tot 4 jaar) van mijn kind.
Stelling : Als ouder heb ik geen bezwaar tegen een mannelijke pedagogisch medewerker op de BSO groep (4 tot 13 jaar) van mijn kind.

Stellingen bij Kinderopvang-Wijzer

Kinderopvang-Wijzer heeft een breed publiek die een interesse heeft in de kinderopvang, als ouder/verzorger, medewerker, bestuurder of andere belangstellende.

De stellingen en vragen die gesteld worden aan onze bezoekers kunnen informatief en/of prikkelend zijn en een beeld geven hoe over bepaalde onderwerpen gedacht wordt. Deze kunnen daardoor ook bijdragen aan een bredere discussie. Deelname aan de stelling is anoniem, de uitkomsten zijn altijd gelijk openbaar.

Heb jij een stelling/vraag m.b.t. de kinderopvang, die je graag wilt stellen aan een breed publiek, dan kan dat. Stuur de stelling/vraag met motivatie in via dit adres. Kinderopvang-Wijzer zal dan bekijken of deze gepubliceerd kan worden.

De gegegevens in dit artikel zijn voor het laatst bijgewerkt en gecontroleerd op 16 maart 2024