Meningen – roken in de kinderopvang

Kinderopvanglocaties zijn rookvrij. Maar er bestaat ook zoiets als “derdehands rook” die schadelijk is voor kinderen. Zijn er overal wel regels over het roken in de kinderopvang?

De beste manier om hier achter te komen is natuurlijk hierover vragen te stellen of stellingen te plaatsen waarop men een mening kan geven. Het kan helpen bij het vormen van inzichten, het begrijpen van standpunten en het bevorderen van discussies over belangrijke kwesties, of het kan gewoon leuk en informatief zijn. Het geeft in ieder geval een beeld. Het is natuurlijk wel zo dat meningen op stellingen slechts een momentopname zijn en niet altijd een volledig beeld geven van de complexiteit van een onderwerp.

Kinderopvang-Wijzer helpt om je wegwijs te worden in kinderopvangland en heeft over meerdere onderwerpen een themapagina. Onderstaand een overzicht van meningen en stellingen over het onderwerp “zzp in de kinderopvang”.

Andere themapagina’s:

Deel jij ook je mening?

Vraag : Is het buitenterrein van de kinderopvanglocatie rookvrij?
Vraag : Heeft de kinderopvangorganisatie beleid over roken?
Vraag : Wanneer mag er door medewerkers gerookt worden?
Vraag ; Wat zijn de maatregelen voor medewerkers die roken? (meerdere antwoorden mogelijk)
Vraag : Mag er voor de ingang/poort van het terrein van de kinderopvanglocatie gerookt worden?
Stelling ; Medewerkers kinderopvang zouden niet mogen roken tijdens hun dienst (inclusief pauzetijden).
Stelling ; Medewerkers kinderopvang moeten na roken hun handen wassen.
Stelling ; Medewerkers kinderopvang moeten na roken hun kleding wisselen.

Stellingen bij Kinderopvang-Wijzer

Kinderopvang-Wijzer heeft een breed publiek die een interesse heeft in de kinderopvang, als ouder/verzorger, medewerker, bestuurder of andere belangstellende.

De stellingen en vragen die gesteld worden aan onze bezoekers kunnen informatief en/of prikkelend zijn en een beeld geven hoe over bepaalde onderwerpen gedacht wordt. Deze kunnen daardoor ook bijdragen aan een bredere discussie. Deelname aan de stelling is anoniem, de uitkomsten zijn altijd gelijk openbaar.

Heb jij een stelling/vraag m.b.t. de kinderopvang, die je graag wilt stellen aan een breed publiek, dan kan dat. Stuur de stelling/vraag met motivatie in via deze pagina. Kinderopvang-Wijzer zal dan bekijken of deze gepubliceerd kan worden.

De stellingen/vragen mogen natuurlijk geen betrekking hebben op bedrijven of personen.