Meningen – voeding in de kinderopvang

Hoe wordt er gedacht over het gebruik van gezonde voeding in de kinderopvang? Met welke allergie/dieet moet het vaakst rekening gehouden worden?

De beste manier om hier achter te komen is natuurlijk hierover vragen te stellen of stellingen te plaatsen waarop men een mening kan geven. Het kan helpen bij het vormen van inzichten, het begrijpen van standpunten en het bevorderen van discussies over belangrijke kwesties, of het kan gewoon leuk en informatief zijn. Het geeft in ieder geval een beeld. Het is natuurlijk wel zo dat meningen op stellingen slechts een momentopname zijn en niet altijd een volledig beeld geven van de complexiteit van een onderwerp.

Kinderopvang-Wijzer helpt om je wegwijs te worden in kinderopvangland en heeft over meerdere onderwerpen een themapagina. Onderstaand een overzicht van meningen en stellingen over het onderwerp “voeding in de kinderopvang”.

Themapagina’s:

Deel jij ook je mening?

Is biologische / gezonde voeding op de kindervang belangrijk voor jou ?
De organisatie biedt aan kinderen bij het kinderdagverblijf standaard (inbegrepen in de kosten) een warme maaltijd aan?

Onderstaande meningen is met name gevraagd aan medewerkers.

De organisatie heeft beleid over gezonde maaltijden, gezonde tussendoortjes en gezonde traktaties?
De organisatie heeft beleid dat de pedagogisch medewerkers mee- eten met de kinderen tjidens maaltijden?
Heeft het kinderdagverblijf een beleid voor traktaties, waarbij alleen gezonde traktaties zijn toegestaan?
Welke situatie is van toepassing bij de kinderopvang waar jij werkt?
Ervaar jij dat ouders gezonde voeding belangrijk vinden bij de kinderopvang?
Met welke dieetwensen moet je nu rekening houden op de locatie waar jij werkt? (meerdere antwoorden mogelijk)

Stellingen bij Kinderopvang-Wijzer

Kinderopvang-Wijzer heeft een breed publiek die een interesse heeft in de kinderopvang, als ouder/verzorger, medewerker, bestuurder of andere belangstellende.

De stellingen en vragen die gesteld worden aan onze bezoekers kunnen informatief en/of prikkelend zijn en een beeld geven hoe over bepaalde onderwerpen gedacht wordt. Deze kunnen daardoor ook bijdragen aan een bredere discussie. Deelname aan de stelling is anoniem, de uitkomsten zijn altijd gelijk openbaar.

Heb jij een stelling/vraag m.b.t. de kinderopvang, die je graag wilt stellen aan een breed publiek, dan kan dat. Stuur de stelling/vraag met motivatie in via dit adres. Kinderopvang-Wijzer zal dan bekijken of deze gepubliceerd kan worden.

De gegegevens in dit artikel zijn voor het laatst bijgewerkt en gecontroleerd op 16 maart 2024