De opvangdagen die ouders voor de kinderopvang zoeken, kan variëren afhankelijk van hun werk- en gezinsomstandigheden. Ouders die fulltime werken, hebben vaak behoefte aan kinderopvang op alle werkdagen. Traditioneel gezien zijn de meest gevraagde dagen voor kinderopvang de werkdagen, en met name maandag, dinsdag en donderdag. Dit is ontstaan doordat de basisscholen in het verleden vaak op woensdagmiddag gesloten waren voor alle kinderen en op vrijdagmiddag voor de groepen 1 tot en met 4.

Op welke dagen zoek jij kinderopvang? (selectie meerdere dagen mogelijk)

Ben je bereid je werkdagen patroon aan te passen als je daarmee plek op de kinderopvang kan krijgen?

Minister Karien van Gennip wil ook dat het werkdagen patroon wordt aangepast. Veel scholen kennen al een continurooster met gelijke schooltijden. Er zou dus ook minder reden zijn om vast te houden aan de vrije woensdag / vrijdagmiddag. Dit zou niet alleen een deel van de wachtlijsten weg kunnen werken, het zou ook mogelijk iets kunnen bijdragen aan oplossing personeelstekort.

Wil jij je werkdagenpatroon aanpassen en bijvoorbeeld op woensdag en/of vrijdag werken om daarmee een plek op de kinderopvang te krijgen ?

Wat zijn de ideale openingstijden waarbinnen jij kinderopvang zou willen afnemen?

Kinderopvanglocaties hanteren verschillende openingstijden. De meeste locaties zijn rond de 11 uur per dag open, waarbij klein gedeelte circa 12 uur per dag open is (zoals van 07.00 tot 19.00 uur), maar ook 10,5 uur (bijvoorbeeld 07:30 – 18:00 uur).

Vanaf welk tijdstip zou een kinderopvang open moeten zijn zodat jij je kind(eren) kan brengen (zonder te moeten stressen)?
Tot welke tijdstip zou een kinderopvang open moeten zijn zodat jij je kind(eren) op tijd kan halen (zonder te moeten stressen)?

Benieuwd naar de mening over andere onderwerpen? Bekijk deze pagina en doe mee!