Wat zijn de uurtarieven kinderopvang 2022?

Tijdens de verkiezingen hadden de meeste politieke partijen het vaak over gratis kinderopvang en hoe belangrijk het is om goede kinderopvang aan te bieden aan zo veel mogelijk kinderen.

In de praktijk zal het echter zijn dat in 2022 voor veel ouders de eigen bijdrage kinderopvang (de netto-kosten) juist zeer sterk stijgen, soms me 25 % of meer. En geen politieke partij die je nu daar over hoort Voor heel veel ouders wordt de kinderopvang in 2022 juist duurder.

Oorzaak

De oorzaak is heel simpel uit te leggen : de werkelijke kostenstijging in de branche kinderopvang (zoals stijging cao lonen) is ruim boven de 2 % (ergens tussen 2,2 en 2,9%) terwijl de maximum uurtarieven voor de kinderopvangtoeslag in 2022 slechts met 0,51 % wordt aangepast. Je kan dus op je vingers natellen dat dit niet gelijk op gaat en dus de ouders een hogere bijdrage gaan betalen. Zie ook enkele rekenvoorbeelden bij Gratis kinderopvang in 2022 of juist duurder.

Nu stijgen de werkelijke kosten in kinderopvang al jaren sterker dan dat de overheid indexeert, dit is ook al vele malen aangekaart door de branche.

Tarieven kinderopvang 2022

Eind oktober / begin november 2022 worden door de kinderopvangorganisaties de tarieven voor 2022 bekend gemaakt. Via ons gratis excel model is het mogelijk om uit te rekenen wat de eigen bijdrage kinderopvang in 2022 zal zijn.

We zijn benieuwd ook benieuwd wat de uurtarieven kinderopvang 2022 zoal gaan worden. Geef aan ons door via onderstaand formulier wat de tarieven zijn bij kinderopvangorganisatie waar jij werkt of waar jouw kinderen worden opgevangen.

Wat zijn bij jou de uurtarieven kinderopvang 2022 ? Geef het aan ons door

De gegegevens in dit artikel zijn voor het laatst bijgewerkt en gecontroleerd op 19 november 2021