Ouders opgelet : de Dag van de Kinderopvang 2021 komt eraan

Ouders opgelet : nog even en het is donderdag 16 september 2021 ! Dan is het de Dag van de Pedagogisch Medewerker (of liever : Dag van de Kinderopvang). Mogelijk heb je op disndag 14 september nog wel last de staking in de kinderopvang. De FNV Zorg en Welzijn heeft wel een beetje een ongelukkige dag gekozen voor de staking zo vlak voor deze dag, reken dat de medewerkers niet aan.

Deze dag (derde donderdag van september) bestaat sinds 2002 toen deze dag (nog als ‘Dag van de Leid(st)er en Gastouder’) bedacht werd door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang, ter promotie van het werk van kinderleid(st)er. Andere varianten die nog gebruikt worden zijn Dag van de leidster, Dag van de nanny en Dag van de gastouder.

Heden te dage is dit een dag dat de Pedagogisch medewerker in het zonnetje wordt gezet door de kinderopvangorganisatie, de ouders en kinderen en/of de oudercommissie. De pedagogisch medewerkers doen hun best om de kinderen goed te verzorgen, leuke en leerzame activiteiten met hen te doen en hun een veilige omgeving te bieden.

Ook in de corona periode is de kinderopvang gewoon doorgegaan. Dit ondanks de werkdruk (van de Wet IKK) en de krapte op de arbeidsmarkt.

Blijkens een onderzoek in 2019 onder pedagogisch medewerkers door de website Werkenbijkinderopvang.nl werd de waardering die de PM’ers ontvingen door medewerkers als zeer mager beoordeeld, namelijk slechts een 4,4. Zo had maar bij 53 % van de ondervraagden de oudercommissie gezorgd voor een attentie.

Dus zet donderdag 16 september in je agenda en verras de pedagogische medewerkers op de kinderopvang, bijvoorbeeld met een compliment of kleine attentie. Zet ze even lekker in het zonnetje.

Oh ja, vergeet je niet dit bericht te delen onder de andere ouders op de kinderopvang ? Bedankt !