Wat kost kinderopvang in 2023?

Wat kost kinderopvang in 2023? Ook benieuwd wat de eigen bijdrage in de kosten van de kinderopvang voor 2023 zal zijn? Wil je de kinderopvangtoeslag 2023 berekenen ? (lees ook : Uurtarieven kinderopvang 2023 fors verhogen of contracten verscheuren )

Het uitrekenen van deze bedragen is voor veel mensen lastig. Kinderopvang-Wijzer.nl stelt daarom een model beschikbaar waarmee je zelf de indicatie-berekening eigen bijdrage kinderopvang 2023 kunt maken. En het is gewoon gratis.

In het model vul je enkele basisgegevens in waarna je snel de uitkomsten ziet. In het model gaan we er wel van uit dat je verder voldoet aan de voorwaarden om de kinderopvangtoeslag te ontvangen. Het model is te gebruiken voor ouders die kinderopvang afnemen bij een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouderopvang.

Het model is ook te gebruiken als je snel een vergelijk wilt maken in de netto kosten tussen verschillende aanbieders. Denk hierbij wel aan de verschillende mogelijkheden bij de verschillende pakketten, bijna iedere aanbieder hanteert eigen regels m.b.t. openingstijden en wat in- of exclusief is meegenomen in de tarieven.

De meeste kinderopvangorganisaties publiceren de overigens nieuwe tarieven voor de kosten kinderopvang in oktober/november 2022.

Kinderopvang-Wijzer.nl helpt je graag wegwijs te worden in kinderopvangland.

Het model geeft ook een indicatie wat de eigen bijdrage per maand zou zijn, als de (bijna) gratis kinderopvang ingevoerd zou zijn. Voor meer nieuws over gratis kinderopvang, zie ook onze thema-website.

De gegegevens in dit artikel zijn voor het laatst bijgewerkt en gecontroleerd op 14 juli 2022