Nieuws

Bestaat gratis kinderopvang ?

In het kort : nee, gratis kinderopvang bestaat niet ! Maar we leggen je het ook uit in een langere versie. De verkiezingen voor de Tweede Kamer 2021 komen eraan. Ook is gebleken dat de uitvoering van de kinderopvangtoeslag niet…

Gratis kinderopvang bij 50Plus

verkiezingprogramma
Er komen in 2021 Tweede Kamerverkiezingen aan. Politieke partijen presenteren hun programma’s en plannen. De 50Plus pleit voor goedkopere kinderopvang in hun verkiezingsprogramma. Gratis kinderopvang om iedereen aan het arbeidsproces te laten deelnemen.

Geen standpunt bij FVD

verkiezingprogramma
Er komen in 2021 Tweede Kamerverkiezingen aan. Politieke partijen presenteren hun programma’s en plannen. War Forum voor Democratie (FVD) voor pleit is niet bekend.

Gedeeltelijk gratis kinderopvang bij DENK

verkiezingprogramma
Er komen in 2021 Tweede Kamerverkiezingen aan. Politieke partijen presenteren hun programma’s en plannen. De beweging DENK pleit voor goedkopere kinderopvang in hun verkiezingsprogramma.

Andere financiering kinderopvang bij ChristenUnie

verkiezingprogramma
Er komen in 2021 Tweede Kamerverkiezingen aan. Politieke partijen presenteren hun programma’s en plannen. De ChristenUnie pleit voor andere financiering van kinderopvang in hun verkiezingsprogramma.

Nieuwe financiering kinderopvang bij CDA

verkiezingprogramma
Er komen in 2021 Tweede Kamerverkiezingen aan. Politieke partijen presenteren hun programma’s en plannen. De CDA pleit voor andere financiering van kinderopvang in hun verkiezingsprogramma.

Oproep compensatie eigen bijdrage boven het maximum uurtarief

Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Brancheorganisatie Kinderopvang en BOinK doen het dringende beroep op alle kinderopvangorganisaties om aan ouders die geen gebruik kunnen maken van de opvang door de sluiting, het gedeelte boven kinderopvangtoeslag (KOT) te vergoeden. Dit geldt ook voor de…

Voorkom onjuiste compensatie eigen bijdrage kinderopvang

De Rijksoverheid gaat tijdens deze lockdown en sluiting van de kinderopvang weer de eigen bijdrage kinderopvang vergoeden aan de ouders. De eigen bijdrage is het verschil tussen de bruto kosten van de kinderopvang onder aftrek van het recht op kinderopvangtoeslag.…