LRK nummer bij aanvraag / wijziging kinderopvangtoeslag

Voor het aanvragen of wijzigen van de kinderopvangtoeslag heb je LRK nummer nodig van de KDV, BSO of gastouder waar je kind wordt opgevangen.

Dit LRK nummer zal je aan moeten treffen op de overeenkomst die je hebt afgesloten voor de plaatsing met de kinderopvangorganisatie. Ook zal deze op de factuur moeten staan die ontvangt, maar als je start met de opvang heb je die mogelijk nog niet ontvangen.

Je treft ook het LRK nummer aan bij de vermelding van de KDV of BSO locatie bij de Kinderopvang-Wijzer.nl. Zoek via het zoekformulier naar de locatie. Hier tref je dan het LRK nummer aan wat je bij de aanvraag of wijziging kinderopvangtoeslag moet invullen.

Meerdere locaties

Maakt je kind gebruik van opvang op meerdere locaties dan zal je dus ook meerdere LRK nummers moeten opgeven. Het LRK nummer is namelijk gekoppeld aan een adres. Twee verschillende opvangadressen kunnen dus nooit hetzelfde LRK nummer hebben, ook al behoren de opvangadressen tot dezelfde organisatie.

Recht op kinderopvangtoeslag

Het recht op kinderopvangtoeslag begint pas nadat een locatie in ingeschreven in het LRK. Je treft ook deze startdatum aan bij de vermelding van de Kinderopvang-Wijzer.

Ben je nog op zoek naar meer informetie over de kinderopvangtoeslag ? Bijvoorbeeld de tabel kinderopvangtoeslag of maximale uurtarieven? Bekijk de vraagbaak !

Kinderopvang-Wijzer.nl helpt je graag wegwijs te worden in kinderopvangland.